Magamról

Magamról

Üdvözöllek a honlapomon!

Reni vagyok, két igazi örökmozgó és mindig vidám, zsivány kisfiú anyukája. 2010-ben váltam édesanyává és első kicsimnek köszönhetem, hogy belevágtam egy régóta dédelgetett álomba. Bár kéttannyelvű idegenforgalmi középiskola után a BGF-en, Marketing és TQM szakon diplomáztam, a fotózás mindig is szívem csücske volt. Ballagáskor kaptam meg az első úgymond drágább gépemet, melyet rengeteget használtam. Azóta persze már párat elfogyasztottam, de egész más egy profi géppel „kattogtatni”.

Hobbi szinten kicsi korom óta fotózgattam, de kisfiamnak köszönhetően úgy döntöttem, nagypapám nyomdokaiba lépek és komolyabban kezdek foglalkozni ezen művészeti ággal. Sok-sok évvel ezelőtt ő is csodás képeket csinált különböző témákban, szeretem nézegetni őket. Mindig csodálkozva, ámuldozva figyelgetem más mai fotósok munkáit is, akik folyamatosan inspirálnak és ezt ezúton köszönöm! Egyikük gyönyörű képeket készített a pár napos kisbabámról anno. Itthon, a családi fészek melegében, mert őszintén szólva nem mertem az akkori pár kilós, alig pár napos kis csöppséget autóba tenni és utazni vele egy műteremig. Hisz ők még olyan picik, törékenyek és annyira óvjuk őket mindentől…
A fotók elkészülte után jutottam azon döntésre, hogy én is belevágok és képeimmel megpróbálok ugyanolyan örömet szerezni másoknak, mint amit én érzek, akárhányszor nézegetem végig a pár napos babámról készült felvételeket, melyek szinte mindig könnyeket csalnak a szemembe. Első körben kimondottan az újszülött babák fotózására specializálódtam és igyekszem folyamatosan bővíteni tudásomat és kelléktáramat, hogy szebbnél szebb képekkel ajándékozhassam meg megrendelőimet.

Jó ideje viszont egyre többen kérdezik tőlem, hogy nagyobb gyerkőcöt, esetleg a már fotózott picit nem kapnám-e lencsevégre majd újra… Eddig nemet mondtam, hisz eredetileg újszülöttekre rendezkedtem be… de a helyzet változott… most már a nagyobb babákat, szülinaposokat is nagy szeretettel várom! Hogy hol? Budapest, Gyakorló utca (közvetlenül az Árkád bevásárlóközpont mellett)

 

Szülővé válni az élet egyik legcsodásabb ajándéka.

Az első órák, napok felejthetetlenek… Soha vissza nem térő pillanatok ezek, melyek pihe-puha képekbe zárva az évek folyamán sok-sok kellemes percet, időszakot hozhatnak vissza mosoly és könnycseppek közepette. Az újszülött kor mind a picinek, mind a szüleinek, családtagoknak egy nagyon meghitt és érzelem-gazdag időszak. Ilyenkor a picik rendszerint még egész nap alszanak ezért az első 10 nap a legalkalmasabb a babák fotózáshoz. Ilyenkor még könnyen mozgathatóak, könnyen különböző pózokba állíthatóak és bírják a „gyűrődést”.

Az időt megállítani sajnos nem tudom, de a fényképezőgépemmel igyekszem megörökíteni ezeket a kedves és meghitt pillanatokat kicsit másképp; különböző kellékekkel, hátterekkel, hogy az utómunkálatok során változatos, édes-kedves-gyengéd képeket tudjak alkotni, majd átadni a szülők és a kicsi számára egyaránt. Kosárkák, dézsák, plédek, szőrkém, plüssök, sapkák, babagubók, babahinták, apró kiegészítők és még sorolhatnám…

A képek természetes fényben a legszebbek, de ha nem elégségesek a fényviszonyok, akkor stúdióvilágítást használunk.