A fotózásról

„Mikor fotózzunk?”

 

10 napon belül. Az újszülött fotózás egy önálló műfaj. Ha a baba 12 napnál idősebb, nem sikerülnek igazán jól a képek. A babák ekkor már nem engedik magukat olyan könnyen pózokba tenni és sokat vannak ébren. Mivel a kórházban lehetőség van a fotózásra, érdemes kihasználni, hogy már akár a 3. vagy 4. napon is elkészülhet a kisbaba életének első kis portfóliója.

 

 

„Mikor jelentkezzek?”

Amikor a kicsi megszületett. Onnantól már fel tudok készülni. Előre megbeszéljük, mikorra várható nagyjából a baba születése, és melyik csomagot választottátok, így várni fogom a jelentkezésed. Tudom, hogy +/- 2 hét eltérés előfordulhat.

 

„Mivel készüljek?”

Kell majd anyának, apának egyszínű öltözék, testvérnek is egyszerű ruha, nem színes, nem kockás, nem csíkos! A túl színes/mintás anyagok elveszik a hangsúlyt a babáról, emiatt nem ajánlott. Ha tetszenek a fekete alapú képek, fekete felsőt is készítsetek be, főleg apának. A rendelkezésre álló kellékek közül az anyuka/apuka választhat természetesen, de ötleteket adok. A stúdióban rendelkezésre állnak minőségi amerikai és magyar hátterek egyaránt, sok-sok kosárka, ládika, szék és kelmék. A kórház falain belül természetesen ez korlátozott, csak pici ruhákat és kelméket tudok magammal vinni, extra kellékeket nem.

Mindent elkövetek, hogy a fotózás sikerrel záruljon. Minden anyuka / apuka izgul picit, hogy vajon a kicsi bírni fogja-e, aludni fog-e. Megoldjuk. Igen, menni  fog! Ez a hozzáállás sokat segít! Ha szükséges, akár 2-3 órán át is dolgozunk azon, hogy ideális állapotba kerüljön a baba. Ha szerencsénk van és végig alszik, akkor akár 1,5-2 óra alatt is végezhetünk (kis csomagoknál max. 1 óra). Minden baba más, éppen ezért nincs igazán időkorlát.

A kicsi nyugalma és szükségletei a legfontosabbak! Ha megéhezik közben, akkor várunk, míg anya megeteti. Ha esetleg rápisil / kakil a baba a kellékekre, nem gond! Ne aggódjatok! Letöröljük és retusálom, a kellékeket pedig úgyis minden egyes fotózás után alaposan kimosom.  Nagyon ügyelünk, hogy a baba semmiképp ne fázzon, így hűvösebb időben hősugárzót is használunk!

 

„Mikor kapom meg a képeket?”

A képek elkészülésének ideje 2 hét (14 munkanap), privát online galériába töltve érhetitek el.

 

 

„Elkérhetjük a nyers képeket is?”

NEM! Nyers képeket senkinek sem adok ki! A nyers képek annyit jelentenek, hogy 1-1 beállításból több szinte megegyező képet készítek, hogy 1 biztosan jó legyen. Így felesleges lenne átlapozni 6-7 szinte megszólalásig ugyanolyan képet annyi különbséggel, hogy 1 kidolgozott, a többi pedig esetlegesen kissé színtelen, sötétebb, foltosabb rajta a baba, stb. Minden beállításból a legjobb képet választom és dolgozom ki. Csak a kidolgozott képek kerülnek lemezre, kivétel nincs!

 

„Mi van, ha 1 vagy 2 plusz képet még szeretnénk?”

Csomagban szereplő darabszámon felüli fényképek kidolgozása kérhető. Kis méretben (miniatűr nézet) feltöltöm a privát galériátokba, áthnézhetitek és kiválaszthatjátok, hogy szeretnétek-e valamelyiket vagy sem.

 

„Fotókönyvet is készítesz a képekből?”

A csomagok nem egyformán tartalmaznak értesítőket, illetve fotókönyveket.

Az elkészült képekből kemény táblás, születési értesítős fotókönyvet, illetve családtagoknak küldhető születési diplomákat is kérhettek.  A születési diplomákon az általatok kiválasztott kép szerepel, a baba születési adataival (neve, születésének napja, születési súlya, és hossza).

A fotókönyek árát az általatok kiválasztott méret (15 x 20 cm vagy 20 x 30 cm, fekvő tájolású) és oldalszám függvényében meg tudom mondani. A választható borítók megtalálhatóak a honlapomon, a  http://www.elsőmosoly.hu/galeria/fotokonyvek/  menüpont alatt. Ennek elkészülési határideje a nyomdától függ, de általában minimum 5 munkanap. Ünnepek alkalmával ez a határidő módosulhat.

 

„Mi történik a ki nem dolgozott képekkel?”

A kidolgozandó felvételeket én választom ki. Átadásra csak és kizárólag a KIDOLGOZOTT felvételek kerülnek. KIVÉTEL NINCS! A további nyers képeket mind a memóriakártyáról, mind a gépemről törlöm. Természetesen mindezt azután, hogy megbizonyosodtam róla, a kidolgozott felvételek már a birtokotokban vannak és nincs szükség a többi nyers felvételre, nem kéritek plusz fotó kidolgozását.

 

„Nyilvánossá válnak a képeink valahol?”

A fotózások során készült képeknél fenn tartom a jogot, hogy honlapomon és facebook oldalamon, valamint a magánkórházban kihelyezett minta anyagaimban megoszthassak belőlük. Amennyiben ezt nem engedélyezitek, kérlek írásban előre jelezzétek! Családi képekre természetesen ez nem vonatkozik! Kismama fotókat ill. családi képet csak előzetes egyeztetés után osztok meg! Minden esetben kereszt- v. becenévvel szerepelnek a babák, vezetéknevet nem írok ki! Harmadik félnek, reklám céljára a képeket nem adom ki.

 

„A stúdióban meg tudom etetni a kicsit?”

Természetesen. Bárikor lehetőséged van megetetni a kicsit. Nyugodtan hozzatok magatokkal enni-inni, amit szeretnétek, mert egy hosszabb fotózás alatt nem csak a baba éhezik/szomjazik meg. Üres pocakkal nem dolgozunk.

 

 

„Ha mi otthoni fotózást szeretnénk, az megoldható?”

Nem. Fotózást csak és kizárólag stúdióban, vagy kültéren vállalok.

 

Jelen tájékoztató átolvasásával az Ügyfél tudomásul veszi, hogy átadásra minden esetben csak és kizárólag kidolgozott felvételek kerülnek, a fotós felé a negatívokkal kapcsolatosan semmilyen egyéb követelése nincs! A csomagokban szereplő darabszámon felüli felvételek is csak kidolgozott formában kerülnek átadásra 1.500 Ft/db áron. A fel nem használt felvételek törlésre kerülnek! A fotózások alkalmával készült képekkel kapcsolatban a fotós fenn tartja magának a jogot a képek saját oldalain  és saját anyagaiban való közlésére. Kivételt képeznek ez alól a családi felvételek, melyek csak írásos engedéllyel kerülhetnek ki online felületre.