A fotózásról

„Mikor fotózzunk?”

Újszülött fotózás esetén 14 napon belül. Az újszülött fotózás egy önálló műfaj. Ha a baba 2 hétnél idősebb, nem sikerülnek igazán jól a képek, nehezebb már velük dolgozni. Ekkor már nem engedik magukat olyan könnyen pózokba tenni és sokat vannak ébren. 

 

 

„Mikor jelentkezzek?”

Fontos tudnom a szülés kiírt dátumát akkor is, ha ehhez az időponthoz képes +/- 2 hét eltérés előfordulhat. Amikor a kicsi megszületett, kérlek hívjatok/írjatok és megbeszéljük azt a napot, amikor megyek hozzátok fotózni. 

 

 

„Előre kell fizetnem?”

Miután mindent megbeszéltünk és biztosak vagytok benne, hogy szeretnétek a fotózást, 50% előleg befizetésével tudjátok befoglalni az időpontot. Ez természetesen nem fix, a szülés várható időpontját tekintjük kiidulópontnak, a foglalás erre a napra történik. A fotózás időpontja ettől eltérő. Az előlegként befizetett összeg a fotózás lemondása esetén nem jár vissza. 

 

 

„Mivel készüljek?”

Készíts elő magatoknak egyszínű öltözéket (egyszerű ruha, nem színes, nem kockás, nem csíkos). A túl színes/mintás anyagok elveszik a hangsúlyt a babáról, emiatt nem ajánlott. Ha tetszenek a fekete alapú képek, fekete felsőt is készítsetek ki. A rendelkezésre álló kellékek közül az anyuka/apuka választhat természetesen, de ötleteket adok. Előre egyeztetjük, milyen típusú képeket szeretnétek, ehhez viszem magammal az általatok kiválasztott kellékeket. 

Mindent elkövetek, hogy a fotózás sikerrel záruljon. Minden anyuka / apuka izgul picit, hogy vajon a kicsi bírni fogja-e, aludni fog-e. Megoldjuk. Igen, menni  fog! Ez a hozzáállás sokat segít! Ha szükséges, akár 2-3 órán át is dolgozunk, megvárjuk míg ideális állapotba kerül a baba. Ha szerencsénk van és végig alszik, akkor akár 1,5-2 óra alatt is végezhetünk. A kicsi nyugalma és szükségletei a legfontosabbak! Ha megéhezik közben, akkor várunk, míg anya megeteti. Ha esetleg rápisil / kakil a baba a kellékekre, nem gond! Ne aggódjatok! Letöröljük és retusálom, a kellékeket pedig úgyis minden egyes fotózás után alaposan kimosom.  Nagyon ügyelünk, hogy a baba semmiképp ne fázzon, így hűvösebb időben hősugárzót is használunk!

 

 

„Mikor kapom meg a képeket?”

A képek elkészülésének ideje 2 hét (14 munkanap). Itt az oldalamon kaptok hozzáférést a saját, privát, online felhasználónévvel és jelszóval ellátott galériátokhoz.

 

 

„Elkérhetjük a nyers képeket is?”

NEM! Nyers képeket soha, semmilyen esetben NEM adom ki! A nyers képek annyit jelentenek, hogy 1-1 beállításból több szinte megegyező képet készítek, hogy 1 biztosan jó legyen. Így felesleges lenne átlapozni 6-7 szinte megszólalásig ugyanolyan képet annyi különbséggel, hogy 1 kidolgozott, a többi pedig esetlegesen kissé színtelen, sötétebb, foltosabb rajta a baba, stb. Minden beállításból a legjobb képet választom és dolgozom ki. Csak a kidolgozott képek kerülnek a galériátokba feltöltésre, kivétel nincs!

 

 

„Mi van, ha 1 vagy 2 plusz képet még szeretnénk?”

Csomagban szereplő darabszámon felüli fényképek kidolgozása kérhető. Kis méretben (miniatűr nézet) feltöltöm a privát galériátokba, áthnézhetitek és kiválaszthatjátok, hogy szeretnétek-e valamelyiket vagy sem. A legjobban sikerült képeket nyers foromátumban, kicsinyítt verzióban feltöltöm, Ti választhatjátok ki, melyeket szeretnétek megkapni. 

 

 

„Fotókönyvet is készítesz a képekből?"

Igen. Az elkészült képekből kemény táblás fotókönyvet kérhettek. A borítón egy általatok kép és a baba születési adatai szerepelnek. A fotózás alkalmával nyomtatott mintapéldányt lehetőségetek lesz átlapozni. A fotókönyek árát az általatok kiválasztott méret (15x20 cm vagy 20x30 cm, fekvő tájolású) és oldalszám függvényében tudom megondani. A választható borítók megtalálhatóak a honlapomon, a  http://www.elsőmosoly.hu/galeria/fotokonyvek/  menüpont alatt. Ennek elkészülési határideje a nyomdától függ, de általában minimum 5 munkanap. Ünnepek alkalmával ez a határidő módosulhat.

 

 

„Mi történik a ki nem dolgozott képekkel?”

A nyers képeket mind a memóriakártyáról, mind a gépemről törlöm. Természetesen mindezt azután, hogy megbizonyosodtam róla, a kidolgozott felvételek már a birtokotokban vannak és nincs szükség a többi nyers felvételre, nem kéritek plusz fotó kidolgozását.

 

 

„Nyilvánossá válnak a képeink valahol?”

A fotózások során készült képeknél fenn tartom a jogot, hogy honlapomon és facebook oldalamon megoszthassam őket. Amennyiben ezt nem engedélyezitek, kérlek írásban előre jelezzétek! Családi képekre természetesen ez nem vonatkozik! Kismama fotókat ill. családi képet csak előzetes egyeztetés után osztok meg, ennek részletei a fotózási szerződésben olvashatóak! Minden esetben kereszt- v. becenévvel szerepelnek a babák, vezetéknevet nem írok ki! Harmadik félnek, reklám céljára a képeket nem adom ki.

 

 

 

Jelen tájékoztató átolvasásával az Ügyfél tudomásul veszi, hogy átadásra minden esetben csak és kizárólag kidolgozott felvételek kerülnek, a fotós felé a negatívokkal kapcsolatosan semmilyen egyéb követelése nincs! A csomagokban szereplő darabszámon felüli felvételek is csak kidolgozott formában kerülnek átadásra 2.000 Ft/db áron. A fel nem használt felvételek törlésre kerülnek! A fotózások alkalmával készült képekkel kapcsolatban a fotós fenn tartja magának a jogot a képek saját oldalain  és saját anyagaiban való közlésére. Kivételt képeznek ez alól a családi felvételek, melyek csak írásos engedéllyel kerülhetnek ki online felületre.